2017.03.27 - VÅRENS FÖRSTA STÄDER ATT FÅ MAGISKT BESÖK!
Stockholm, Örebro, Alvesta, Borås och Åmål är först ut i en lång rad av magiska besök under våren! 2017 är igång - hoppas vi ses! 

2016.12.13 - UPPDRAG PÅ 25 SKOLOR UNDER HÖSTEN 2016

bilder/nyheter/161213.jpg För några år sedan lanserades ett projekt anpassat för skolans värld med magi och cirkus som främsta verktyg. Målsättningen var att skapa ett pedagogiskt projekt som i elevernas ögon är väldigt roligt, men som i grunden också tillför eleverna stora mervärden i form av fysisk träning, stärkt självkänsla, bra värdegrunder och en aktivitet som genuint sammansvetsar barn och ungdomar och föder gruppkänsla och god gemenskap.
Under 2016 blev omkring 3000 svenska skolelever del av detta projekt som blev verklighet på totalt 26 skolor i sju kommuner. 

2016.10.20 - MAGISKT FÖRETAGSEVENT I GÖTEBORG

bilder/nyheter/161020.jpg Nordic Green Design i Sundbyberg utanför Stockholm har under det senaste året kraftigt satsat på verkliga möten med potentiella samarbetspartners genom återkommande afterworks som blivit allt mer lyckade och välbesökta för varje tillfälle. Nu tar man klivet vidare och lanserar samma mötesplats vid företagets lokaler i Göteborg. Med god mat, härlig stämning och magiska inslag hoppas man på att detta bara är första tillfället i en lång rad spännande nätverksträffar tillsammans med Göteborgs näringsliv. 

2016.09.12 - AKVARIELEASING FIRAR 30-ÅRSJUBILEUM MED MAGISK AFTER-WORK

bilder/nyheter/160912.jpg Akvarieleasing firar 30-årsjubileum under 2016 och gör detta med en stor after-work i företagets egna och osannolikt inspirerande miljöer i Sundbyberg. Sedan tidigare har Akvarieleasing i samarbete med Nordic Green Design arrangerat flera after-work med bland annat Mr Mac som ett av de stående inslagen på programmet. När det nu dessutom är dags för 30-årsfirande så kan gästerna på plats räkna med överraskningar bakom varje hörn, såväl magi i mingelform rakt under nästippen som ett par större scenframträdanden under kvällens gång.
Onsdagen den 14 september kl. 16,00 slår dörrarna upp för stora delar av Stockholms näringsliv och alla inbjudna gäster kan förvänta en riktigt magisk 30-års-after-work! 

2016.08.22 - EN INTENSIV HÖST STARTAR MED FLERA PROJEKT I SKOLANS VÄRLD!

bilder/nyheter/160822.jpg Augusti innebär skolstart runt om i landet och vad passar bättre som kick-off för eleverna än något helt annat än det ordinarie skolarbetet? Hammargärdets skola i Eskilstuna kommun har som avspark för höstterminen tagit fram en hel temavecka kopplat till ämnet cirkus. Förutom att alla skolans elever under veckans gång tränar cirkuskonster varje dag under Marcus Bertilssons ledning, så är också alla andra skolämnen - allt ifrån svenska och engelska till matematik - centrerade runt cirkustemat med tydliga kunskapsmål kopplade till läroplanen. Naturligtvis avslutas hela cirkustemaveckan med en ordentlig cirkusföreställning med alla elever i mitten av rampljuset.
Även Skiftingehus skola i Eskilstuna, Blomenbergska skolan i Tystberga, Elundsskolan i Köping och Österåkersbygdens Friskola utanför Vingåker sparkar igång höstterminen 2016 med cirkusaktiviteter på skolschemat. 

2016.06.20 - MIDSOMMARAFTON PÅ LILLA LÖVHÄLLA!

bilder/nyheter/160620.jpg Mr Mac firar årets midsommarafton i Lilla Lövhälla i Stavsjö med scenshow och mingelunderhållning. Två år har gått sedan förra gången, men nu är det alltså dags igen och magin tar sin början omkring kl. 14,00. Förutom magisk underhållning finns naturligtvis midsommarstången rest på fältet och musikunderhållning hela eftermiddagen lång. Välkomna! 

2016.06.07 - MAGISKA ÖGONBLICK MED STÅNGÅSTADEN PÅ LINKÖPINGS SKOLAVSLUTNINGSFEST!

bilder/nyheter/160607.jpg Sommarlovet närmar sig med stormsteg över hela Sverige och i Linköping firas detta ordentligt med en stor skolavslutningsfest för alla grundskoleelever. I området Lambohov arrangeras mängder av aktiviteter tillsammans med olika företag som gemensamt vill skapa en riktigt trevlig kväll tillsammans med kommunens barn och ungdomar. Mellan kl. 17,00 och 20,00 finns Mr Mac på plats för att sprida magiska upplevelser, skratt och överraskningar och detta i samarbete med Linköpings bostadsföretag Stångåstaden. Som om detta inte vore nog kan Du också förvänta Dig en helkväll med musik, hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning, sumobrottning och allt annat som hör en riktig sommarlovspremiär till! 

2016.05.15 - KNALLELAND UPPREPAR FJOLÅRETS SUCCÉ!

bilder/nyheter/160515.jpg En av Sveriges främsta handels- och upplevelseplatser - Knalleland i Borås - upprepar den magiska succén från 2015 och lägger allt krut på att skapa en fantastisk dag den sista lördagen i maj, alltså Barnens dag!
Lördagen den 28 maj finns magikern Mr Mac på plats i Knalleland mellan kl. 10,30 och 16,30 och tillsammans med mängder av andra aktiviteter, allt ifrån cirkuskola och radiostyrda bilar till godisregn, ansiktsmålning och ett 10-tal enorma hoppborgar, är förhoppningen att varje barn som kommer på besök ska få en av sitt livs roligaste heldagar! 

2016.04.12 - VÄXJÖ KOMMUN GÖR KULTURSATSNING UNDER APRIL

bilder/nyheter/160412.jpg Bäckaslövsskolan, en av Växjö kommuns kommunala grundskolor, har inför läsåret 2015-2016 sökt ekonomiskt medel av Statens kulturråd för att stärka verksamhetens möjligheter och elevernas rätt till kulturella upplevelser. Därför har det nu blivit möjligt att genomföra en två skolveckor lång cirkusskoleverksamhet under april månad med samtliga skolans elever i årskurs F-6, totalt ca. 350 elever. Under ledning av Marcus Bertilsson, Mr Mac, kommer aktiviterna att ha en projektram där eleverna stegvis ser och upplever hur en riktig cirkusföreställning successivt tar form, från att prova på hur det är att jonglera och balansera till att lära sig riktiga konster och slutligen gå upp på en scen och själv vara stjärnan i rampljuset i tryggt och troget sällskap av sina klasskamrater.
Kanske är det inte en slump att Växjö kommun just nu riktar ljus mot ledorden "Anything is possible"! 

2016.03.24 - INTERNATIONELLA GÄSTER OCH MAGI PÅ VADSTENA KLOSTERHOTEL

bilder/nyheter/160324.jpg Under början av april bjuder Linköpings Universitet in akademiker från hela världen för att ta del i en workshop under ledning av Steve Woolgar, professor inom Science and Technology Studies (STS), tillika en av världens främsta forskare inom sitt område.
Under välkomstkvällen den 7 april bjuds deltagarna också in till middag och magisk stämning på Vadstena Klosterhotel, en plats där historiens vingslag möter i dörren och som även utgör en av Sveriges allra äldsta byggnadsverk. Här, efter avnjuten och avslutad middag, intar Mr Mac strålkastarljuset för att på riktigt bjuda kvällens internationella gäster på en magisk upplevelse. 

2016.03.09 - VÄLKOMMEN TILL EN UPPDATERAD WEBBPLATS

bilder/nyheter/160309.jpg Under början av mars har denna webbplats fått en ordentlig uppdatering av bildmaterial. En levande webbplats har alltid varit en stark strävan och förhoppningen är att precis den känslan inträder när Du besöker www.mrmac.se.
Som kuriosa kan nämnas att Mr Mac publicerade sin allra första webbplats som magiker redan år 2000, blott 13 år gammal. Domänen "mrmac.se" har existerat sedan år 2005 och den nuvarande designen sedan år 2007 i en produktion av webbyrån Yellow Register. Mer än 100 nyhetsartiklar har publicerats på webbplatsen genom åren och totalt finns 85 magiska bilder att inspireras av från både små och stora evenemang.
Som sagt, varmt välkommen till en levande webbplats och varmt välkommen med Dina idéer för att tillsammans skapa nästa magiska evenemang. 

2016.01.29 - NORDIC GREEN DESIGN OCH AKVARIELEASING VILL INSPIRERA MED MAGI

bilder/nyheter/160129.jpg Nordic Green Design och Akvarieleasing vill genom sina unika verksamheter skapa en gemensam mötesplats för nya uppslag och infallsvinklar, därför arrangeras ofta återkommande after-works med ett 70-tal inbjudna företag och partners - alltsammans i avseende att inspirera, beröra, skapa nya drivkrafter och möjliga samarbeten. I sin strävan att ytterligare maximera detta koncept har man nu sjösatt begreppet "Inspiration beyond imagination", helt enkelt att med magi som kraftfullt draglok bjuda på en ännu större upplevelse.
Mr Mac dök upp på evenemanget för första gången redan under julfesten i december 2015, men kommer under våren 2016 att vara en stående punkt under företagens näringslivsträffar som bjuder in till årets första after-work i februari. 

2015.12.18 - EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT 2016!
Efter ett otroligt roligt, magiskt och intensivt år med många spännande möten har det blivit dags att lyfta blicken mot 2016. Marcus Entertainment önskar En Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År! 

2015.12.03 - SKAPANDE SKOLA - CIRKUS SOM PEDAGOGISKT INSTRUMENT

bilder/nyheter/151203.jpg Arbetar Du bland barn och ungdomar i skolmiljö? Kanske har Du då fått vårt utskick om hur ett cirkusprojekt med fördel kan användas i det fortsatta arbetet för Er verksamhet och hur detta projekt främjar barn och ungdomar såväl fysiskt, psykiskt och socialt.
Att använda cirkus som attraktionskraft för att skapa träningsvilja, engagemang och motivation bland barn och ungdomar har genom åren visat sig vara ett väldigt uppskattat och lyckat projekt på åtskilliga skolor, vilket också gjort att vi ännu en gång sjösätter detta koncept.
Kulturrådets bidrag Skapande skola har med stor fördel många gånger använts för att möjliggöra detta kulturprojekt och inför läsåret 2016-2017 är sista ansökningsdag den 2 februari 2016.
Mer inspiration, information och bildmaterial från tidigare samarbeten med skolor finns att läsa här alternativt på webbadressen: www.mrmac.se/skapandeskola.pdf 

2015.11.05 - FASTIGHETSBYRÅN INVIGER NYA LOKALER I NORRKÖPING

bilder/nyheter/151105.jpg Torsdagen den 5 november har det blivit dags för Fastighetsbyrån i Norrköping att äntligen låta invigningsfesten för de nya, fräscha lokalerna gå av stapeln. Mitt i centrala Norrköping, i samma hus som Swedbank, slås portarna upp och alla gäster kan förvänta sig en magisk kväll från början till slut. 

2015.10.08 - IAF SATSAR PÅ EN MAGISK LÖSNING

bilder/nyheter/151008.jpg IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, är en statlig tillsynsmyndighet med regeringens och riksdagens uppdrag att verka för en fungerande arbetslöshetsförsäkring. Under oktober 2015 väntar konferens på Sandvik Gård och som ett nytt grepp har man valt att satsa på en magisk lösning.
Mr Mac finns på plats genom hela kvällens middag, från sorlet i entrén, via små överraskande inslag genom kvällens middag hela vägen in till den avslutande kaffetåren med ett större framträdande från scenen.
Ett drömtrick i samma andetag vore naturligtvis att trolla bort stora delar av arbetslösheten också, men om detta lyckas får vi eventuellt återkomma till. 

2015.08.26 - TRE KONFERENSER FÖR TEKNISKA VERKEN PÅ SÖDERKÖPINGS BRUNN

bilder/nyheter/150826.jpg Tekniska verken i Linköping låter höstens tre konferenser gå av stapeln på Söderköpings brunn. Under kvällens middag önskas extra krydda och runt borden kan magin ta vid när konferensgästerna allra minst anar. Alltsammans i ett samarrangemang med vår mångåriga samarbetspartner Mötesfabriken i Norrköping. 

2015.07.21 - KONSULTARBETE FÖR REGION ÖSTERGÖTLAND FORTSÄTTER 2015

bilder/nyheter/150721.jpg Hösten 2008 föddes idén om cirkuskonsten som en bra metod för sjukgymnastik bland barn och ungdomar med medfödda funktionsnedsättningar. Ekonomiskt medel söktes och projektet sjösattes efter ett års planering under hösten 2009, vilket blev starten av ett långvarigt, mediauppmärksammat och mycket lyckat samarbete tillsammans med Landstinget i Östergötland och barn- och ungdomshabiliteringen. I samma stund som 2014 års projekt avslutats, meddelade också Region Östergötland (tidigare Landstinget i Östergötland) att projektet och vårt konsultarbete för habiliteringsenheten kommer att ges en fortsättning under hela hösten 2015. 

2015.06.18 - KVARNVIK ÄR PLATSEN FÖR ÅRETS MIDSOMMARSHOW
På midsommardagen den 20 juni gästas Kvarnviks festplats i Östergötland och show utlovas för stora som små kl. 18,30. Välkomna! 

2015.06.02 - MR MAC GÄSTAR KÖPING UNDER 6 DAGAR

bilder/nyheter/150602.jpg Sedvanligt gästas Köping för sjätte året i rad under midsommarveckan. Lördagen den 13 juni finns Mr Mac på plats under Nygårdsdagen för att underhålla såväl från scenen som mitt ibland besökarna. Den 15-18 juni väntar sedan allehanda cirkusaktiviteter med en avslutande show i Karlbergshallen. Alltsammans i regi av ABF och Unga Örnar Köpingskretsen. 

2015.05.29 - KNALLELAND I BORÅS BLIR ETT MAGISKT ÄVENTYR DEN 30 MAJ

bilder/nyheter/150529.jpg Lördagen den 30 maj firas Barnens dag och Mr Mac finns detta år på plats i Knalleland i Borås. Mellan kl. 11,00-16,00 kan Du stöta på honom såväl mellan butikshyllorna, i stråken mellan galleriorna eller i anslutning till någon av dagens föreställningar vid scenen.
Förutom en magisk upplevelse av stora mått kan Du räkna med en riktigt rolig heldag med mängder av galna upptåg - hopprepsskola, cirkusskola, hoppborgar, drickabacksklättring, springa på vatten i stora zorb-bollar, prova motorcyklar, köra uppblåsbar trekamp och mycket, mycket mer!
Knalleland är en av Sveriges främsta handelsplatser med närmare 100 butiker och i dess omedelbara närhet finns såväl djurpark, camping, aktivitetspark och idrottsanläggningar. Varje år besöks Knalleland av 7 miljoner människor och denna lördag är det totalförbjudet att ha tråkigt! 

2015.04.30 - HARRYS SATSAR PÅ TRE MAGISKA FREDAGSKVÄLLAR UNDER MAJ

bilder/nyheter/150430.jpg Restaurang Harrys i Linköping med nattklubben Sliver i spetsen lanserar ett helt nytt grepp under våren och öppnar ridån för en rad fredagskvällar med cirkustema hela krognatten igenom. Vid midnatt dyker också Mr Mac upp för att under ett par timmar bjuda kroggästerna på små mirakel och häftiga illusioner alldeles under ögonen på den som minst anar. Förvänta dig det oväntade i sällskap med vänner och kollegor och ge plats för en spektakulär och minnesvärd kväll i almanackan - fredagen den 1, 8 eller 15 maj! 

2015.03.19 - CIRKUS SOM VERKTYG FÖR INTEGRATIONS- OCH VÄRDEGRUNDSARBETE
Vid Gustaf Adolfsskolan i Norrköping pågår ett ständigt arbete med värdegrunder och ökad sammanhållning bland skolans elever, inte minst mot bakgrund till skolans internationella skolklasser och integreringen av alla de elever som är nyanlända i Sverige. I mars och april 2015 provar skolan ett nytt grepp i denna strävan och arrangerar cirkusskola för skolans förskoleklass och årskurs 1-3, sammantaget 120 elever. Med cirkus som en spännande och ovanlig aktivitet på skolschemat främjas förmågan att våga prova, våga lita på sig själv och våga lita på sina klasskamrater. Slutmålet? Ja, den 16 april dras ridån upp och tillsammans bjuder skolans elever på en helt egen cirkusföreställning! 

2014.12.19 - GOD JUL OCH GOTT NYTT 2015
Ett stort tack till alla kunder och samarbetspartners som gjort 2014 till ett fantastiskt roligt och intensivt år!
God Jul och Gott Nytt 2015! 

2014.11.15 - MAGI I SLOTTSMILJÖ

bilder/nyheter/141115.jpg Kan man tänka sig något mer passande än en magisk upplevelse i riktig slottsmiljö? Lördagen den 15 november står Mr Mac på scenen i en av Sveriges pärlor - Södertuna slott - för att låta magin sätta stämningen för kvällens evenemang.
 

2014.11.03 - CIRKUSPEDAGOGIK MED 485 BARN I UPPLANDS VÄSBY
Under två intensiva veckor i november besöks Upplands Väsby kommun och väl på plats väntar cirkusträning med 485 barn i åldrarna 6-11 år. Projektet har ett lustfyllt fokus och avsikten är att under lättsamma former och med cirkus som verktyg locka barn att vilja träna, utforska och utvecklas såväl fysiskt, psykiskt som socialt. Hand i hand med lek och glädje kommer också mycket annat per automatik - tålamod, samarbetsförmåga, mod och trygghet - allt det där som i grunden är en förutsättning för att det ordinarie skolarbetet slutligen ska fungera och landa i goda resultat.

Projektet går under namnet "Cirkus som pedagogiskt instrument" och har under 2014 blivit en värdefull del i ett stort antal skolors verksamheter i bland annat Uppland, Östergötland, Småland och Södermanland.

Ett tv-reportage om projektet finns att se på Upplands Väsby Play »

På följande länk kan Du också läsa ett reportage om projektet i tidningen Mitt i Stockholm » 

2014.10.10 - MAGI PÅ KOLMÅRDENS VILDMARKSHOTELL

bilder/nyheter/141010.jpg Måndagen den 13 oktober förvandlas Kolmårdens Vildmarkshotell, strax utanför Norrköping, till en magisk konferensanläggning!
Företaget PWS finns på plats denna kväll och i samband med dessa festligheter finns Mr Mac redo i kulisserna med små och stora mirakel att överraska med under kvällens gång - såväl runt middagsborden vid gästernas ankomst som i strålkastarljuset senare under kvällen. 

2014.09.17 - MAGISK TOASTMASTER VID DROGFOKUS 2014

bilder/nyheter/140917.jpg I oktober samlas strateger, forskare och beslutsfattare från hela Sverige vid den nationella konferensen DROGFOKUS 2014 som arrangeras av Länsstyrelserna, Sveriges kommuner och Landsting, Läkemedelverket, Kriminalvården, Folkhälsomyndigheten, Tullverket, Dopingjouren, Statens institutionsstyrelse, Rättsmedicinalverket, CAN och Norrköpings kommun.
Hela onsdagen den 22 oktober väntas magiska inslag - såväl under konferensen i Louis de Geer, som vid den stora banketten i Värmekyrkan under kvällen när Mr Mac står som värd för festligheterna med 420 middagsgäster på plats. 

2014.08.27 - HARRY POTTER EXPERIENCE I KÖPINGS KOMMUN

bilder/nyheter/140827.jpg 12-13 september slår portarna upp till Harry Potter Experience och Köpings kommun i samarbete med Svenska kyrkan bjuder såväl kommunens skolbarn som allmänhet till en riktigt magisk och förtrollande dag. Bland otaliga aktiviteter, allt ifrån att brygga egna trolldrycker och göra sin egen trollstav finns också scenen där Mr Mac finns redo att bjuda publiken på riktiga mirakel. 

2014.07.24 - LANDSTINGET I ÖSTERGÖTLAND FORTSÄTTER LYCKAT SAMARBETE

bilder/nyheter/140724.jpg Hösten 2008 startade samarbetet med barn- och ungdomshabiliteringen vid Landstinget i Östergötland och efter flera år av lyckade projekt fortsätter nu samarbetet.
Under hela augusti, september och oktober 2014 är vi åter igen en del av habiliteringsenhetens team och kommer med hjälp av cirkuskonster som verktyg uppmuntra barn och ungdomar med medfödda funktionsnedsättningar till nya sätt att träna sjukgymnastik, stärka självkänsla och med glädje som drivkraft föda en entusiasm och träningsvilja som förenar nytta med nöje.
Detta unika samarbete har genom åren fått stor medial uppmärksamhet i alla dess former, och beskrivits av såväl deltagande barn och ungdomar, deras föräldrar och landstingets egna sjukgymnaster och specialpedagoger som ett av de roligaste och mest berikande habiliteringsprojekt de deltagit i. 

2014.06.19 - REJMES INVIGER NYA LOKALER I DAGARNA TVÅ

bilder/nyheter/140619.jpg Lördagen och söndagen den 5-6 juli inviger Rejmes sina nya fräscha lokaler i Norrköping med stor fest! Mr Mac finns på plats bägge dagarna mellan kl. 10,00-16,00 och såväl mingelunderhållning som föreställningar från scenen utlovas. 

2014.06.02 - MAGISK MIDSOMMARAFTON PÅ LILLA LÖVHÄLLA
På midsommarafton den 20 juni väntar magisk show på Lilla Lövhälla i Stavsjö. 2 000 personer förväntas besöka arrangemanget och Mr Mac kliver på scenen kl. 15,40. Välkomna! 

2014.05.16 - UPPDRAG I KÖPING FÖR FEMTE ÅRET I RAD
För femte året i rad väntar en mängd aktiviteter i Köping även denna sommar. ABF och Unga Örnar arrangerar sedvanligt en cirkusskola tillsammans under vecka 25 för ortens barn och ungdomar under fyra dagar följt av en avslutande cirkusshow där alla deltagare uppträder med en helt nyproducerad föreställning i Karlbergshallen.
Under veckan kommer vi också arrangera en ledarskapskurs för blivande och nuvarande barn- och ungdomsledare inom Unga Örnar och naturligtvis avslutas hela veckan med en magisk föreställning där ingen i publiken går riktigt säker! 

2014.05.08 - LINKÖPINGS DOMKYRKA BJUDER PÅ MAGISK FÖRSOMMARFEST
Den 25 maj bjuder Domkyrkan i Linköping in till magisk försommarfest med allt vad det innebär i form av aktiviteter för barn och vuxna i alla åldrar. Naturligtvis finns också Mr Mac på plats för att skapa en magisk atmosfär även runt detta evenemang - kl. 16,00 startar föreställningen! 

2014.04.23 - EN FÖRTROLLANDE VALBORGSMÄSSOAFTON
Traditionsenligt bjuder också årets Valborgsmässoafton på magisk underhållning, detta år i samband med Valborgsmässofirandet i Navestad i Norrköping. Mr Mac intar scenen kl. 18,00 för att under 30 minuter trollbinda besökare i alla åldrar. Arrangemanget är ett samarbete mellan Frinavet och Hyresbostäder i Norrköping. 

2014.03.19 - EN MAGISK KVÄLL FÖR RÅDHUSETS PERSONAL PÅ ENOTEKET
I början av april väntar magisk fest på Enoteket i Norrköping. Rådhuset bjuder in till magisk personalfest och Mr Mac finns på plats under hela kvällens gång för att bjuda kvällens inbjudna gäster på en spektakulär tillika spännande och minnesvärd tillställning med stämningen i topp! 

2014.02.20 - KICK-OFF FÖR HÄLSOPOTTEN 2014 VID LANDSTINGET I ÖSTERGÖTLAND
Den 27 februari 2014 arrangerar Landstinget i Östergötland en kick-off för Hälsopotten 2014. Marcus Entertainment kommer att medverka för att presentera årets projekt för inbjudna gäster och politiker - ett projekt som för tredje gången har blivit verklighet;

- Cirkusträning som habiliteringsmetod för barn och ungdomar med medfödda funktionsnedsättningar!

Under augusti, september och oktober 2014 arrangerar Marcus Entertainment tillsammans med sjukgymnaster och specialpedagoger vid Landstinget i Östergötland en cirkuskurs vid habiliteringsenheten i Linköping. Idén till projektet föddes redan under 2008 och har genom åren vuxit i omfattning och är idag en väl beprövad, effektfull och mycket uppskattad form av sjukgymnastik för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.
Projektet har genom åren fått mycket positiv uppmärksamhet av såväl SVT, TV4, Sveriges radio och lokala tidningar.

Till TV4 (2013-12-12) säger Karin Johansson, sjukgymnast vid barn- och ungdomshabiliteringen i Östergötland:
- ”Det här är den roligaste träningsformen vi har haft, tycker jag som jobbar inom habiliteringen. Barnen är glada hela tiden och glömmer att de tränar!" 

2014.01.20 - FÖRELÄSNING OCH UTBILDNING AV BLIVANDE PEDAGOGER
Den 25-26 januari 2014 besöker Marcus "Mr Mac" Bertilsson Ullvigymnasiet i Köping för att föreläsa, utbilda, teambuilda och inspirera en samling blivande barn- och ungdomspedagoger. Teman för utbildningshelgen är ledarskap, cirkuskonster som pedagogiskt instrument och vikten av motivation, god kommunikation och gruppstyrka.

Syftet med kursen är att med teori och praktiska övningar från cirkusens värld ge alla kursdeltagare en bred och konkret "verktygslåda" med kraftfulla metoder för att stärka barn och ungdomars självförtroende, motivation och välmående - såväl fysiskt, psykiskt som socialt.

Projektet finansieras av Nationalencyklopedins Kunskapsstiftelse, vars syfte är att föra samman människor med olika bakgrund och förutsättningar. I ett pressmeddelande säger stiftelsens VD, Hubert Kjellberg:
"Det här projektet uppfyller väl detta kriterium. Dessutom har det ett uttalat kunskapsfokus där metodiken är okonventionell. Jag är övertygad om att det kommer att öka samtliga elevers förståelse för människors likheter och olikheter, men också respekten för allas lika värde och att alla kan och ska vara delaktiga i samhället."

På Ullvigymnasiets egen webbplats skriver man: "Utbildningen är ett led i en av programmets ledarskapskurser. Syftet är att BF-eleverna skall leda grupper inom särskolan under våren". 

2013.12.31 - GOTT NYTT 2014!
Marcus Entertainment tackar alla kunder och samarbetspartners för ett magiskt 2013.
På återseende nästa år! Gott Nytt 2014!

 

2013.12.16 - INTERVJUER FÖR TV4 OCH SVERIGES RADIO

Lyssna gärna!

Sveriges Radio P4 - 2013-12-05 »

TV4 - 2013-12-12 »

 

2013.09.25 - KONSULTARBETE FÖR LANDSTINGET HELA HÖSTEN 2013
Vid barn- och ungdomshabiliteringen i Östergötland kommer under hela hösten 2013 att pågå ett stort samarbete mellan Marcus Entertainment, Cirkus Cirkör och Norrköpings Ungdomscirkus. Cirkusträning kommer att användas i habiliterande syfte för barn och ungdomar med medfödda funktionshinder för att under december landa i en nyproducerad föreställning i Sagateatern i Linköping. Ett liknande projekt genomfördes 2009 och föll väl ut, uppsatta målsättningar i habiliteringssyfte uppnåddes och således föddes tanken på ett fortsatt samarbete.
En kombination av stora mervärden likt kreativitet, tålamod, kämparglädje, styrka, kondition, balans, koordinationsövningar, samarbetsexperiment och slutmålet att låta barnen och ungdomarna kliva in i rampljuset, beträda en scen, möta en publik, tillsammans genomföra en föreställning och mötas av applåder är pusselbitar som gör denna kurs till den succé den genom åren kommit att bli.

 

2013.06.13 - SOMMARPROJEKT I VÄSTMANLAND
ABF och Unga Örnar Köpingskretsen arrangerar sommarverksamhet för alla skollediga barn och ungdomar i Köping och Marcus Entertainment har för fjärde året i rad fått uppdraget att stå i spetsen för festligheterna. Projektet avslutas med att Mr Mac och övriga deltagare möts på scenen i en nyproducerad show.

 

2013.05.30 - UPPDRAG FÖR OPERA SOFTWARE
Torsdagen den 13 juni arrangeras den årliga arrangemanget för personalen vid Opera Software. Redan under eftermiddagen är festligheterna igång med familjeaktiviteter med fokus mot barnen, för att under kvällen förvandlas till en middagsbjudning för all personal med Mr Mac på plats. Evenemanget äger rum i ett stort tält, magiska överraskningar utlovas och med tanke på en stor mängd internationella gäster sker underhållningen på engelska.

 

2013.04.24 - 500 BARN I KÖPING BJUDS PÅ CIRKUSTRÄNING
Den 25 april besöks Nibbleskolan och St. Olofsskolan, dagen därpå väntar Nyckelbergsskolan. Totalt får drygt 500 barn från inte mindre än 23 skolklasser i Köping prova på cirkuskonster under två spännande skoldagar. För de barn som får mersmak väntar traditionsenligt sommarlovsaktiviteter under juni med cirkusskola under en hel veckas tid i Unga Örnar och ABF's regi.

 

2013.03.28 - NORRKÖPING CITY ARRANGERAR IFK-HELG
Fredagen och lördagen, den 5-6 april, arrangerar varuhusen i Norrköping City stor fest för att fira att fotbollsallsvenskan 2013 äntligen är igång. IFK Norrköping laddar för årets första hemmamatch och med anledning av detta bjuder Spiralen och Linden in till en mängd aktiviteter och programpunkter. Kl. 12,00-15,00 finns Mr Mac på plats!

 

2013.03.20 - CESS NAILS BJUDER IN TILL MAGISK INVIGNINGSFEST
Lördagen den 23 mars slår CESS Nails upp portarna för sin nystartade verksamhet och bjuder in till invigningsfest. Mr Mac finns på plats och kl. 13,00 står scenen redo för show!

 

2013.03.14 - BARNEN PÅ VRINNEVISJUKHUSET I NORRKÖPING BJUDS PÅ SHOW
Under söndagen den 17 mars kommer barnen vid lekterapin på Vrinnevisjukhuset i Norrköping att bjudas in till Busfabriken i Norrköping för en rolig aktivitetsdag tillsammans som avslutas med Mr Mac på scenen. Utöver detta kommer barnen också att bjudas in till ytterligare en aktivitetsdag under lördagen den 23 mars, denna gång står Konstmuséet som värd för arrangmanget och även då finns Mr Mac på plats i festligheterna.

 

2013.02.11 - MUSEIMÄSSAN 15-16 MARS 2013
Museimässan 2013 går av stapeln den 15-16 mars i Norrköping och man hoppas på ett antal tusen besökare efter att Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist invigt årets festligheter på Arbetets museum. Mr Mac finns på plats och kommer under lördagen att bjuda på tre föreställningar!
I anslutning till detta kommer Mr Mac också att trolla fram en prisbelönad utställning från årets Arbetslivsmuseum som invigs under fredagen den 15 mars.

 

2013.02.01 - NYINVIGNING PÅ VIKBOLANDSSKOLAN
Vikbolandsskolan är upprustad och fredagen den 8 februari, 2013, är det dags för nyinvigning! Elever och allmänhet välkomnas under hela kvällen och kl. 17,30 står Mr Mac redo på scenen.

 

2012.12.30 - NYÅRSPROMENADEN 2012. GOTT NYTT ÅR!
I sällskap med 40 000 besökare finns traditionsenligt Mr Mac på plats under Norrköpings kommuns stora vinterarrangemang - Nyårspromenaden, på årets allra sista dag.
Marcus Entertainment önskar alla kunder, samarbetspartners och åskådare ett Gott Nytt 2013!

 

2012.11.19 - HÖG TID ATT BOKA UNDERHÅLLNING TILL ÅRETS JULBORD
Året lider mot sitt slut och i såväl näringslivet som föreningslivet är det dags att önska varandra en riktigt god jul. Varför inte kombinera välbekanta smakupplevelser med en förtrollande atmosfär?

Låt oss hjälpa Dig att skapa en riktigt spännande julfest 2012, överraskningar i varje hörn och en magisk kväll att minnas.

Välkommen med Din förfrågan - 070-253 59 01.

 

2012.10.22 - GREBO SKOLA I ÅTVIDABERG SATSAR PÅ CIRKUSSKOLA
Den 23-25 oktober 2012 arrangerar Grebo skola i Åtvidaberg en cirkusskola för alla elever. Till TV-kanalen 24Corren säger skolpersonalen att man på detta vis vill öka barnens kreativitet.

Således är Mr Mac dessa dagar inbokad till Åtvidaberg för att leverera en tre dagar lång cirkusskola för drygt 150 skolungdomar i åldrarna 5-11 år. Cirkus främjar dels fysiska aspekter i form av kondition, styrka och koordination, men också många andra viktiga mervärden som inte skall förglömmas - uppbyggnad av god självkänsla, starkare självförtroende, en förmåga att samarbeta, mod att beträda rampljuset, våga stå på en scen och glädjen att möta en publik.
Cirkusskolor, såväl i bostadsområden som i pedagogisk verksamhet, är en växande trend och de senaste åren har konceptet blivit allt vanligare. En verksamhet med dubbel effekt - grundsyftet är mycket seriöst, men i skepnaden av en mycket lekfull och färgglad träningsform som gör att barnen, knappt utan att märka det, förenar nytta med nöje.

Nyfiken? Välkommen med Dina frågor!

 

2012.09.27 - ÖLANDS SKÖRDEFEST 2012
Ett av de allra största arrangemangen på Öland varje år är den stora skördefesten. Denna genomförs sista helgen i september, Öland är smyckat i stämningsfull höstskrud från norr till söder och tillsammans med en uppsjö av framträdanden och aktiviteter finns också Mr Mac på plats. Ett stenkast från Köpingsvik ges två föreställningar fredagen den 28 september, kl. 20,00 samt 22,00.

 

2012.09.13 - ÖSTGÖTA FORUM 2012, CLOETTA CENTER I LINKÖPING
26-27 september 2012 äger Östergötlands läns största företagsmässa rum i Cloetta Center i Linköping. Tillsammans med ett par hundra företag och organisationer finns också eventbolaget Mötesfabriken på plats och framför deras monter möts Du av magikern Mr Mac.

 

2012.08.15 - BILLERUD SKÄRBLACKA FIRAR ETT MAGISKT 50-ÅRSJUBILEUM
År 1962 startade verksamheten för bruket i Skärblacka, strax utanför Norrköping. Den 1 september 2012 går därför ett festligt 50-årsjubileum av stapeln. Portarna slås upp för allmänheten kl. 10,00 och Mr Mac kliver på scenen vid två tillfällen under dagen - välkomna!

 

2012.06.14 - UPPDRAG I KÖPING FÖR TREDJE ÅRET I RAD
ABF och Unga Örnar Köpingskretsen arrangerar sommarverksamhet för alla skollediga barn och ungdomar i Köping och Marcus Entertainment har för tredje året i rad fått uppdraget att stå i spetsen för festligheterna under hela midsommarveckan. Projektet avslutas med att Mr Mac och övriga deltagare möts på scenen i en nyproducerad show.

 

2012.05.23 - MAGISKT NATIONALDAGSFIRANDE I NORRKÖPING
För andra året i rad blir nationaldagsfirandet i Norrköping en förtrollande upplevelse då
Mr Mac finns på plats med såväl scenshow som mingelunderhållning och något för alla åldrar.
På plats i Hörsalsparken den 6 juni finns dessutom ytterligare artister som bjuder på sång, dans och musikunderhållning! Varmt välkomna!

 

2012.03.02 - MR MAC LEDER MODESHOW PÅ IS
I samarbete med ActiPro Event arrangerar Hageby Världens Centrum lördagen den 3 mars, kl. 12,00, en modeshow för att visa upp årets senaste kollektioner från Kappahl, Cubus och Accent.
För att ytterligare toppa arrangemanget äger hela modeshowen rum på is, kläderna visas upp av Norrköpings konståkningsklubb och i spetsen för hela upplevelsen står Mr Mac som såväl konferencier som magiker!

 

2012.01.12 - LINKÖPINGS CIRKUSBYGGNAD FIRAR 100 ÅR!
Linköpings stora cirkusbyggnad öppnade portarna första gången 1912 vilket innebär att det pampiga 100-årsfirandet går av stapeln nu under 2012. Idag finns Almi Företagspartner i Östergötland på plats i dessa lokaler och fredagen den 13 januari 2012 finns stora delar av Linköpings näringsliv samlade när det bjuds till fest.
Naturligtvis står magisk underhållning på menyn!

 

2011.12.30 - NYÅRSPROMENADEN 2011. GOTT NYTT ÅR!
Traditionsenligt finns Mr Mac på plats som en av attraktionerna under Norrköpings kommuns stora vinterarrangemang - Nyårspromenaden, på årets allra sista dag.
Marcus Entertainment önskar alla ett Gott Nytt 2012!

 

2011.10.20 - INVIGNING AV NORRKÖPINGS NYA SPÅRVÄG TILL RINGDANSEN
Den 21 oktober 2011 infaller den stora invigningsfesten för Norrköpings nya spårvägssträcka till Ringdansen. En trivsam blandning av magi, musikunderhållning och invigningstal från kommunalråd, tekniska kontoret och Hyresbostäder förvandlar detta arrangemang till en minnesvärd milstolpe för Norrköpings kommun.

 

2011.09.20 - BERLIN 21-26 SEPTEMBER 2011
Den 21-26 september, 2011, går nästa resa till Berlin i Tyskland där merparten av Europas cirkusstyre träffas för att tillsammans utveckla arbetet och samarbetet inom cirkusens underbara värld.

 

2011.08.30 - FAMILJEDAG PÅ INGELSTA I NORRKÖPING
Fredagen och lördagen den 16-17 september, 2011, arrangerar Lekhuset, Babyproffsen, Elon, Granngården och Flügger färg en stor familjedag på Ingelsta med en mängd aktiviteter. Mr Mac finns på plats under bägge dagarna!

 

2011.07.28 - UNGDOMSZONEN, AUGUSTIFESTEN 2011
Under Augustifesten 2011 i Norrköping finns ett festligt område endast för ungdomar - ungdomszonen!
Under två dagar får alla barn och ungdomar möjligheten att träffa en mängd föreningar, däribland Norrköpings Ungdomscirkus som finns på plats och låter alla barn och ungdomar prova på cirkus under spännande och lättsamma former.

 

2011.06.22 - TUSENTALS PERSONER PÅ MIDSOMMARFIRANDE I GRYTGÖL
Den 24 juni, 2011, infaller årets midsommarfester, däribland årets upplaga av den årliga tillställningen i Grytgöl som varje år lockar tusentals besökare. Under showen från stora scenen finns Mr Mac på plats!

 

2011.06.01 - MR MAC UPPTRÄDER VID NATIONALDAGSFIRANDET
Den 6 juni finns Mr Mac på plats vid Norrköpings officiella nationaldagsfirande i Hörsalsparken, med både mingelunderhållning och flera korta shower från den stora scenen. Förutom Mr Mac kantas denna festliga dag med en mängd grupper och artister som bjuder på såväl dans, sång som musik!

 

2011.05.11 - VM I PLÖJNING, 13-14 MAJ 2011
Den 13-14 maj avgörs världsmästerskapet i Plöjning och för första gången på många år går detta enorma arrangemang av stapeln i Sverige, strax utanför Skänninge. Magikern
Mr Mac finns på plats bägge dagarna och kl. 12,30 står han redo på stora scenen.
Förutom tävlingsdeltagare från 29 olika länder, finns även en mängd utställare på plats och dessutom gästas evenemanget av Världens starkaste man, Magnus Samuelsson.

 

2011.04.01 - VÅR- OCH SOMMAREVENEMANGEN NÄRMAR SIG
Vårens och sommarens härliga evenemang börjar ramla in i årets agenda och bland arrangemangen 2011 hittar vi allt ifrån cirkusskolor, gårdsfester och köpcentrumevent, till världsmästerskap och den årliga Augustifesten i Norrköping.

Välkommen med Din förfrågan!

 

2011.03.14 - HAGS BJUDER IN 70 LÄNDER PÅ INTERNATIONELL KONGRESS
Hags bjuder in närmare 70 länder till stor internationell kongress på Kolmårdens Vildmarkshotell utanför Norrköping. Tisdagen den 22 mars finns Mr Mac på plats tillsammans med 10 artister i en skräddarsydd scenproduktion för att underhålla vid arrangemanget.

 

2010.12.31 - NYÅRSPROMENADEN 2010 AVSLUTAR ETT FESTLIGT ÅR
På årets sista dag, den 31 december 2010, infaller också årets sista showupplevelse.
Mr Mac finns på plats i centrala Norrköping vid ett av kommunens allra största evenemang med närmare 40 000 besökare - Nyårspromenaden!

Marcus Entertainment önskar alla kunder och samarbetspartners ett riktigt Gott Nytt 2011!

 

2010.11.08 - MR MAC UNDERHÅLLER VID SPARBANKENS 190-ÅRSJUBILEUM
År 1820 lades grunden för Sveriges sparbanker, vilket innebär att ett färgsprakande
190-årsjubileum går av stapeln nu år 2010. Mr Mac har fått den stora äran, i samarbete med Mötesfabriken AB, att vara en del av underhållningen när festligheterna äger rum den 10 november 2010.

 

2010.09.10 - EN MAGISK KONFERENCIER
Under september 2010 arrangerar Tekniska kontoret i Norrköping två festliga sensommararrangemang för allmänheten, dels nyinvigningen av den upprustade Vasaparken, men även den traditionsenliga Skördefesten. Mr Mac finns på plats som magisk konferencier vid de bägge evenemangen!

 

2010.09.03 - MR MAC OCH THE PLAYTONES UNDERHÅLLER VÄSTERVIK
Söndagen den 5 september går den årliga Terranovadagen av stapeln i Västervik. Traditionsenligt finns Mr Mac på plats, och detta år i sällskap av de senaste vinnarna i Dansbandskampen - The Playtones!

 

2010.05.25 - MAGISK INVIGNING PÅ VISUALISERINGSCENTRET
I slutet av maj 2010 äger den spektakulära invigningshelgen rum för det senaste tillskottet bland Norrköping sevärdheter - Visualiseringscentret. Förutom invigningstal av Sveriges konung, finns även Mr Mac på plats för att underhålla besökarna.
I samband med detta arrangemang ger Mr Mac även en föreställning vid invigningen av nästa stora Vernissage på Norrköpings konstmuseum - "Ocus Pocus"!

 

2010.05.07 - MR MAC UNDERHÅLLER VID 3-ÅRSJUBILEUMET PÅ CITYGROSS
Citygross firar 3-årsjubileum och under lördagen den 8 maj 2010, finns Mr Mac på plats för att underhålla alla kunder i Varuhuset. Mr Mac stod även för underhållningen under 1- och 2-årsjubileumet på Citygross och finns nu alltså på plats för tredje året i rad!

 

2010.03.11 - MR MAC TROLLAR FRAM PRESTIGEFYLLT PRIS VID JUBILERANDE GALA
Årets Marknadsförare i Fjärde Storstadsregionen skall utses. Priset som delas ut för 25:e året i rad kommer under stort pressuppbåd och en spektakulär gala i Linköping att trollas fram av magikern Mr Mac, torsdagskvällen den 11 mars 2010, och flera magiska, tillika chockartade överraskningar utlovas.
Festligheterna gästas av 200 marknadsförare från hela Östergötland och året till ära firar även den spektakulära AGDA-GALAN 60-årsjubileum.

 

2010.03.03 - SUCCÈKONSERT GÖR SIN SJÄTTE NYPREMIÄR I JÖNKÖPING
För sjätte gången gör en av Sveriges populäraste familjekonserter med en symfoniorkester nypremiär - denna gång i Jönköping tillsammans med deras fantastiska musiker i Jönköpings Sinfonietta. Sex föreställningar kommer att ges i såväl centrala Jönköping som i Eksjö och Mariannelund.
Showen har tidigare satts upp tillsammans med fyra olika symfoniorkestrar, och visats i konserthus i både Singapore, Helsingborg, Gävle och Norrköping vid två tillfällen, och redan har dryga 20 000 personer fascinerats av mötet mellan magi och välkänd musik.

 

2010.02.22 - 6 NYA PRESSKLIPP
Under den senaste veckan har Mr Mac synts flitigt i media och medverkat i såväl TV4, Norrköpings tidningar, Folkbladet och 24nt.
Reportagen handlade dels om den stora Batterifesten i Norrköping under förra veckan som Mr Mac på uppdrag av Norrköpings kommun fick den stora äran att leda. Dessutom berättades i både TV- och tidningsreportage om den traditionsenliga cirkusskola som infaller under sportlovet vecka 8 i Norrköpings Ungdomscirkus regi.

 

2010.01.04 - GOTT NYTT ÅRTIONDE
Marcus Entertainment tackar för ett sagolikt 00-tal, och önskar ett Gott Nytt 2010!

 

2009.12.10 - NYA TV- OCH TIDNINGSREPORTAGE
Igår inföll finalen av det varma samarbetet med Barn- och Ungdomshabiliteringen i Linköping. Under hösten har en två månader lång cirkusskola gått av stapeln med deltagande barn och ungdomar från både Norrköping, Linköping och ytterligare orter i Östergötland. Idén till denna kurs föddes genom en studie från Skåne där det fanns att läsa om hur cirkus kunde användas i ett habiliterande syfte, och med tanke på hur spännande en cirkuskurs kan låta i barnens öron, och det faktum att intensivträningen på Länsteam Lemo firade 10-årsjubileum i år, så fanns naturligtvis alla argument för ett försök och genast var det fina projektet i rullning.

Tanken med hela cirkuskursen var naturligtvis i habiliterande syfte, men samtidigt har vi under hela resan velat behålla den där härliga cirkuskänslan levande. Glädje har varit i främsta rummet och precis som på en riktig cirkus har träningen riktats mot målet där en glamourös tillika spännande och spektakulär cirkusshow väntade vid kursens slut.

Efter 30 timmar av hård träning, en mängd utmaningar för alla medverkande barn och ett färgglatt cirkusäventyr under hela hösten 2009, var det igår dags att öppna ridån för finalen av cirkuskursen på Sagateatern i Linköping. Pressuppbådet blev stort, och projektet uppmärksammades med reportage i såväl tidningar som tv.

Reportage i Folkbladet, publicerad 2009-12-09 »

 

2009.11.13 - MAXIHUSET FIRAR JUBILEUM MED MR MAC PÅ SCENEN
Maxihuset i Linköping firar jubileum och för underhållningen står naturligtvis Mr Mac. Festligheterna går av stapeln vid två färgglada tillfällen - lördagen den 14 november, samt efterföljande lördag den 21 november. Mr Mac finns på plats under bägge lördagarna mellan kl. 11,00-15,00!

 

2009.11.02 - SAMARBETE MED BARN- OCH UNGDOMSHABILITERINGEN I LINKÖPING
Efter ett års planering har nu äntligen det fina samarbetet med barn- och ungdomshabiliteringen i Linköping tagit sin början. Under hela hösten 2009 fortsätter det sagolika arbetet för att den 9 december avslutas med en komplett cirkusshow där samtliga barn och ungdomar medverkar tillsammans med såväl Mr Mac som en härlig trupp färgglada cirkusartister.

 

2009.10.19 - MR MAC TILLBAKA MED NYLADDAD KALENDER I SVERIGE
Efter en fantastisk sommar i den turkiska hotellvärlden är den magiska resan nu avslutad och Mr Mac finns åter på svensk mark med en nyladdad kalender!
Kalender 2009/2010... »

 

2009.04.09 - MR MAC TILL TURKIET, APRIL-OKTOBER 2009
Den 12 april 2009 infaller nästa magiska resa, denna gång i form av en 6 månader lång turné till turistorten Belek, utmed Turkiets sydliga kust.
Närmare 150 shower ska totalt genomföras på flera högklassiga turisthotell, såväl helt egna föreställningar med magin i fullt fokus, som gemensamma shower med flera andra artister med olika proffesioner.
Tanken är att de gemensamma showerna ska bjuda publiken på en kavalkad av underhållning med såväl magi, cirkus, show och dans - alltsammans inramat i en spektakulär och minnesrik upplevelse för alla turister från när och fjärran.
Hemkomst beräknas till början av oktober 2009, och därefter fortsätter evenemangen i Norrköping och övriga Sverige precis som tidigare.

Ett reportage om detta fanns även att läsa i Extra Östergötland 2009-04-09.

 

2009.03.02 - MR MAC PÅ PLATS UNDER EM-KVALMATCHEN, SVERIGE-MONTENEGRO
Söndagen den 22 mars infaller EM-kvalmatchen mellan Sverige och Montenegro i handboll, i Mässhallen i Norrköping - naturligtvis finns Mr Mac på plats!

 

2009.02.06 - GÄVLE DAGBLAD RECENSERAR DEN AVSLUTADE KONSERTVECKAN
"Avslutningen var ändå bäst. Magikern Marcus Bertilsson trollade så att alla bara satt och gapade och undrade hur han gjorde."
Så skriver Gävle Dagblad efter den avslutade konsertveckan med fullsatta konserthus!

Läs hela recensionen... »

 

2009.02.01 - SUCCÉKONSERT GÖR SIN FEMTE NYPREMIÄR I GÄVLE
Den 5 februari, 2009, infaller den femte nypremiären av succékonserten ”The enchanting orchestra” - denna gång i Gävle konserthus tillsammans med Gävle symfoniorkester.
29 november, 2003, gick urpremiären av stapeln i Norrköping. Premiären av en succékonsert som därefter sålt fulla hus 30 gånger om, och beskådats av närmare 30 000 människor i såväl Europa som Asien.
Att kombinera magi och klassisk musik har visat sig bli ett fantastiskt tillfälle för publiken att drömma sig bort från verkigheten. Ännu en gång bjuder magikern Mr Mac och dirigenten John Ehde på en överraskande konsert i modern tappning, traditionell anda och med en förtrollande publikkontakt!

 

2008.12.31 - GOTT NYTT ÅR
Marcus Entertainment tackar för ett spännande år, och önskar alla sina åskådare, kunder, sponsorer och samarbetspartners ett riktigt Gott Nytt 2009!

 

2008.12.30 - ELDSHOW INFÖR 30 000 ÅSKÅDARE PÅ NYÅRSAFTON
På årets sista dag, den 31 december 2008, äger den stora och traditionsenliga Nyårspromenaden rum i Norrköping. Närmare 30 000 åskådare förväntas promenera igenom det stora ljuslandskapet som kantas av marschaller och underhållning denna förtrollade afton. Mr Mac höjer stämningen ytterligare genom hisnande eldkonster från den stora verandan vid Kårhuset Trappan...

 

2008.11.17 - MR MAC OCH SIBEL SHOWAR FÖR RONALD MCDONALD HUS
Onsdagen den 19 november infaller en stor företagsträff i Linköping inför öppnandet av Sveriges fjärde Ronald McDonald Hus. Mr Mac står för en magisk stund denna inspirerande afton, för att som avslutning presentera artisten Sibel, känd från Idol och Melodifestivalen!

 

2008.11.11 - NY MARKNADSKOORDINATOR PÅ NORRKÖPINGS UNGDOMSCIRKUS
Norrköpings Ungdomscirkus är idag en av Europas största ungdomscirkusar. Med mängder av artister, fantastisk utstrålning, skaparglädje och ett stort namn i internationella sammanhang firar denna sagolika ensemble av barn och ungdomar 30-årsjubileum under 2009.
Mr Mac tillträder under hösten 2008 som marknadskoordinator för denna härliga organisation inför en såväl överraskande som händelserik och spännande jubileumssäsong!

 

2008.10.21 - NEDERLÄNDERNA NÄSTA
Den 22 oktober är dagen för nästa fascinerande cirkusupplevelse i utlandet. Mr Mac intar, tillsammans med en mängd cirkusar från närmare 20 länder, Amsterdam med storm under 6 färgstarka dagar. Artister, tränare och cirkusdirektörer möts på Cirkus Elleboog i Hollands huvudstad, i ett projekt som blixtsnabbt förvandlar hela staden till en riktig inspirationskälla fylld av såväl artisteri som utstrålning.

 

2008.09.02 - MR MAC OCH OLA TILL VÄSTERVIK
Söndagen den 7 september firas 10-årsjubileumet av den stora Terranova-dagen i Västervik! För underhållningen står Norrköpingsmagikern Mr Mac och Ola, känd från Idol och Melodifestivalen!

 

2008.08.22 - VASAPARKEN GÄSTAS AV MR MAC OCH BWO
Augustifesten 2008 i Norrköping får en spektakulär final i Vasaparken under lördagen den 23 augusti. Magikern Mr Mac leder hela familjedagen från den stora "Rix-FM-scenen" och kommer som final att presentera BWO!

 

2008.08.14 - CAFÉ BAR FIRAR 20-ÅRSJUBILEUM MED CIRKUS OCH LENNIE NORMAN
Fredagen den 15 augusti firar det stora företaget Café Bar 20-årsjubileum i Norrköping. Självklart finns Mr Mac och Norrköpings Ungdomscirkus på plats i den stora bankettsalen, och konferencier för kvällen är Lennie Norman!

 

2008.08.12 - AUGUSTIFESTEN 2008
För andra året i rad förvandlas Norrköpings största folkfest, Augustifesten, till en fantastisk cirkusupplevelse kantat av såväl dans, musik och magi. Magikern Mr Mac, Norrköpings Ungdomscirkus och Lagers dansinstitut går samman och utlovar mängder av spänning, glädje och färgsprakande överraskningar varje dag, den 20-23 augusti i Norrköping city!

Under hela lördagen den 23 augusti finns dessutom Mr Mac på plats i Vasaparken i Norrköping, för att leda alla besökare genom festligheterna. Här utlovas stor show av såväl folkkära och kända artister, liksom våra egna stoltheter från Norrköping!
Varje kväll har vi också äran att inleda fyrverkeri-SM vid Motala ström, med en ny trollbindande eldshow var gång!

Se länken "referenser" för mer information om exakta tider och platser!

Känn Dig riktigt varmt välkommen till en magisk Augustifest 2008!

 

2008.05.29 - RADIOINTERVJU INFÖR ÅRETS CIRKUSPREMIÄR
Som huvudtränare och projektledare på Norrköpings Ungdomscirkus medverkar Marcus Bertilsson/Mr Mac i Sveriges radio Östergötland under fredagen den 30 maj, kl. 10,40.
Under en spännande stund får Du veta allt inför den stora tältpremiären på Tyska torget i Norrköping, vilka tider som gäller och livet med en turnerande cirkus!

 

2008.05.28 - MARKNADSDAGAR I NORRKÖPING CITY
Torsdagen den 29 maj inleds årets upplaga av Marknadsdagar i Norrköping city!
Mr Mac finns på plats mitt på Drottninggatan för att underhålla både barn och vuxna under hela torsdagskvällen, och det utlovas såväl trolleri och ballongdjur i ett härligt tempo!

Marcus Entertainment och Netgallerian gör med detta på kort tid sitt andra evenemang tillsammans, och kommer under den fortsatta sommaren och hösten synas mycket i samarbete vid såväl glada, spännande och soliga arrangemang!

 

2008.05.19 - VÅRRUSET 2008
Årets upplaga av Vårruset infaller i Norrköping den 19 maj! I samarbete med Net Gallerian finns självklart Mr Mac på plats redan från kl. 18,00 för att underhålla besökarna tillsammans med ytterligare 15 färgstarka artister.
Platsen som gäller för denna härliga folkfest är Centralbadet i Norrköping, där också målgången äger rum!

 

2008.05.08 - 1-ÅRSJUBILEUM PÅ CITYGROSS
Citygross i Norrköping firar 1-årsjubileum och Mr Mac står för underhållningen!
Fredagen den 9 maj kl. 13,00-17,00, och lördagen den 10 maj kl. 10,00-14,00 är tiderna som gäller om man fullständigt vill trollas bort under en spännande helg!

 

2008.04.16 - RADIOINTERVJU OM MOLDAVIENRESAN
Onsdagen den 16 april medverkar Mr Mac/Marcus Bertilsson direkt i förmiddagsprogrammet i P4, Sveriges radio Östergötland.
Kl. 10,00-10,30 får Du veta mer om alla magiska detaljer inför turnén till Moldavien och förhoppningsvis finns även cirkusartisten och kollegan Elin Andersson med vid intervjun.

 

2008.04.15 - ÅTER I FOKUS
Nytt magiskt reportage i Norrköpings tidningar!
Mr Mac till Moldavien »

 

2008.04.11 - SHOW I MOLDAVIEN
Sent på torsdagkvällen den 17 april går nästa turné till Moldavien!
I centrala delarna av huvudstaden Chisinau intas en nattklubb med storm under ett spektakulärt specialframträdande mellan magikern Mr Mac och cirkusartisten Elin Andersson från Talang 2007.
Tre magiska cirkusshower planeras under en mycket intensiv helg, och turnén beräknas avslutas den 20 april.

 

2008.03.25 - IKEA FYLLER 50 ÅR
Världens första IKEA-varuhus firar 50-årsjubileum under 2008 och självklart förgylls evenemanget av såväl magiska föreställningar som förtrollande stämning.
Mr Mac finns på plats i IKEA Älmhult under fredagen den 28 mars och söndagen
den 30 mars - kl. 10,00-17,00!

 

2008.03.12 - VÄRLDSVATTENDAGEN NÄSTA
Den 22 mars infaller Världsvattendagen, men redan på onsdagen den 19 mars finns Mr Mac på plats i centrala Norrköping vid firandet av detta evenemang som är ett samarbete mellan Norrköping vatten, UNICEF och Agenda 21.

 

2008.03.07 - TEATERBAREN
Lördagen den 8 mars står Mr Mac för underhållningen på Teaterbaren i Norrköping tillsammans med Daniel Mitsogiannis från årets melodifestival. Det bjuds på såväl scenshow som close-up-magic och allt verkar bli en förtrollande afton!

 

2008.02.29 - TV-REPORTAGE
Till helgen vecka 9 kan Du se Mr Mac i två olika reportage i tv-kanalen 24nt. I programmet "Fokus på Mr Mac" berättar han om såväl det magiska intresset, sina tankar om framtiden och vad som är absolut mest spännande med yrket som magiker! Naturligtvis får Du också se en mängd mirakel bli verklighet alldeles framför tv-kameran...

 

2008.02.01 - KANONGALAN 2008
Lördagen den 2 februari går KANONGALAN 2008 av stapeln till förmån för SOS-barnbyar. För underhållningen denna spektakulära kväll står Mr Mac, Idol-Christoffer och Elin Andersson från Talang 2007!

 

2008.01.14 - GOTT NYTT ÅR
Är Du intresserad av ett magiskt evenemang? Naturligtvis hittar Du all viktig information på vår webbplats, men för att ha extra koll på allt som erbjuds inom Marcus Entertainment under 2008 finns nu årets produktbroschyr redo. Denna kan Du självklart erhålla kostnadsfritt och det gör Du via följande e-postadress; marknad@mrmac.se
Ange namn och adress vid beställning, därefter tar leverensen vanligtvis två arbetsdagar.
Marcus Entertainment önskar en magisk fortsättning på det nya året och fortsatt trevlig läsning!

 

2007.12.21 - GOD JUL
Marcus Entertainment önskar alla sina kunder, sponsorer och samarbetspartners en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2008!

 

2007.11.16 - HOTELLINVIGNING I GÖTEBORG
Fredagen den 23 november går den magiska upplevelsen till Göteborg där Nääs Fabriker Hotell och Restaurang ska invigas under en spännande afton. Underhållningen planeras temaenligt helt i 1830-talsstil och det beräknas bli en timmes fascinerande framträdande.

 

2007.10.05 - SUCCÉKONSERT GÖR NYPREMIÄR I HELSINGBORG
Den 4 december infaller den fjärde nypremiären av succékonserten ”The enchanting orchestra”!
29 november, 2003, gick urpremiären av stapeln i Norrköping! Premiären av en succékonsert som därefter sålt fulla hus 25 gånger om, och beskådats av närmare 25 000 människor världen över.
Den 4 december, 2007, infaller nästa nypremiär i Helsingborgs konserthus! Det beräknas bli 8 konserter under denna intensiva vecka, och ytterligare ett antal gästspel runt om i övriga Helsingborg!
Att kombinera magi och klassisk musik har visat sig bli ett fantastiskt tillfälle för publiken att drömma sig bort från verkigheten. Ännu en gång bjuder magikern Mr Mac och dirigenten John Ehde på en suverän konsert i modern tappning, traditionell anda och en förtrollande publikkontakt!

 

2007.09.28 - FINLAND NÄSTA
Den 16 oktober lämnar Mr Mac Sverige för att undrar några intensiva dagar bjuda Finland och Tammerfors på en magisk upplevelse!
Varje kväll kommer en show att ges i anrik miljö kantad av såväl trolleri, jonglering och humor. Evenemanget utgörs av en internationell kongress vilket innebär mängder av människor från hela världen som efter denna vecka bär på ett förtrollande minne i klassisk tappning.
Det kommer under veckan även ges ett specialframträdande för organisationen ” Network of international circus exchange”, och turnén beräknas avslutas den 24 oktober!

 

2007.09.20 - VÄRLDENS BARN GALAN
Till hösten 2007 händer något alldeles fantastiskt i Norrköping! Ett av de allra största samarbeten av cirkusföreningar, showgrupper och enskilda artister inleds och tillsammans vill vi bjuda Sverige på cirkusunderhållning i absolut världsklass!
Marcus Entertainment, Norrköpings ungdomscirkus, Norrköpings cirkus & varieté, showgruppen GLÖD och Eldsjäl har tidigare verkat i Norrköping, men alla var för sig. Nu går vi ihop och hoppas på ett alldeles underbart samarbete med målet att förmedla nervkittlande, sagolika och alldeles trollbindande upplevelser till människor i alla åldrar!
Den 13 oktober infaller den världsomfattande insamlingen till Världens barn och vi vill med vår förmåga skänka all energi och tanke åt detta. Därför kommer hela detta nätverk av cirkusgrupper med nästan 150 artister tillsammans ge öppna scenshower i centrala Norrköping under hela lördagen den 13 oktober!

 

2007.09.07 - SKÖRDEFESTIVAL I TRANÅS
Den 29 september infaller årets stora Skördefestival i Tranås!
I maj 2007 besökte Mr Mac Holavedsgymnasiet i Tranås för att undervisa inom ämnet cirkus och det gavs workshops med såväl akrobatik, jonglering och eldkonst. 25 elever fick chansen att lära sig mängder av sätt att underhålla en publik och denna soliga vårdag blev mycket spännande!
Nu är det dags igen! Tranås Skördefestival den 29 september kommer mynna ut i en alldeles magisk dag och Mr Mac kommer att ge tre scenshower på olika platser.
Kl. 11,00 på norra scenen, samt kl. 12,30 och 14,30 på Stora torget! Den sista showen kommer dessutom att innehålla en eldshow med eleverna på Holavedsgymnasiet, där de självklart ska visa vad de lärt sig under workshopen i maj, och med det också trollbinda hela Tranås!

 

2007.08.17 - SAAB FIRAR 70-ÅRSJUBILEUM
SAAB fyller 70 år och Mr Mac är med och firar!
Lördagen den 1 september äger den stora dagen rum och drygt 20 000 personer förväntas vallfärda till Linköping från hela Sverige för att medverka under denna fullspäckade familjedag. Jonglering, enhjuling, magi och ballongdjur… Allt detta kommer de yngsta besökarna att bjudas på under en härlig höstdag i cirkusens tecken, när Mr Mac anländer till spelplatsen och dessutom tar med sig drygt 30 andra cirkusartister!
Dessutom utlovas cirkusskola på plats, vilket fantastiskt nog innebär att barn i alla åldrar har möjlighet att lära sig de mest fantastiska konster helt på egen hand!

 

2007.08.01 - AUGUSTIFESTEN 2007
Den 11 augusti äger den allra sista dagen av Norrköpings största folkfest rum, nämligen Augustifesten! Mr Mac finns naturligtvis på plats och kommer under hela dagen underhålla Norrköping tillsammans med artister från Norrköpings ungdomscirkus, Norrköpings cirkus & varieté samt showgruppen GLÖD.
Dagen inleds med en fartfylld karneval genom hela staden där Mr Mac i form av Harry Potter, kommer att åka först i karnevalståget och riktigt sprida cirkusstämning!
Därefter är det dags för två enorma scenproduktioner att äga rum i Vasaparken, för att avslutningsvis genomföra en spektakulär eldshow på en flotte mitt i Motala ström inför drygt 30 000 personer i samband med finalen av fyrverkeri-SM!

 

2007.07.22 - SKARA SOMMARLAND
Den 23 juli anländer Mr Mac tillsammans med övriga artister i showgruppen GLÖD till Skara sommarland för att underhålla alla besökare under en veckas tid!
Magi, ballongskulptering, jonglering, clowner, enhjulingscyklister och akrobatik i en fantastisk blandning runt om i hela parken kommer lägga en alldeles underbar stämning över vecka 30.
Det kommer att bjudas på mingelunderhållning redan vid besökarnas ankomst i entrén till dess att dagen är slut och alla utmattade, men nöjda och glada går hem igen!
Dessutom kommer det bjudas på spontana scenshower runt om i hela parken under veckan, så håll ögonen öppna om Du ska dit!
GLÖD kan dyka upp precis var som helst…