Mannen bakom magikern Mr Mac heter Marcus Bertilsson och föddes i Norrköping 1987. Hans intresse för magi väcktes redan vid 5 års ålder då han blev totalt förtrollad av sin egen släkting. Genom magiska böcker och trollerilådor fortsatte intresset därefter att växa mer och mer för varje år och när Marcus var 7 år gammal genomförde han sitt allra första scenframträdande inför publik. Mersmaken var tydlig och de första efterföljande åren kantades sedan av många små föreställningar på klassfester och barnkalas.

I februari 1999 publicerades den första tidningsartikeln om det ovanliga intresset. I ett helsidesreportage skrev Norrköpings Tidningar: "Marcus tänker satsa på sin hobby som yrke när han blir stor".

I maj 1999 valdes Marcus Bertilsson, 12 år gammal, in som medlem i Svensk Magisk Cirkel.

I början av mars år 2000 föddes artistnamnet Mr Mac och samtidigt publicerades den allra första magiska webbplatsen.

År 2000 tog en ungdomscirkus i Norrköping kontakt med Mr Mac och frågade om han ville bli en del av sommarens cirkusföreställning. Sedan dess har Mr Mac årligen engagerat sig i Norrköpings ungdomscirkus i en mängd olika roller, såväl som artist, cirkuspedagog, informationsansvarig, ledare för tränarkåren och marknadskonsult. Engagemanget i ungdomscirkusen har under de senaste åren avtagit, men fortfarande idag, drygt 15 år senare, samarbetar Marcus Entertainment återkommande med den ideella föreningen Norrköpings Ungdomscirkus, tillika en av Europas största ungdomscirkusar.

I december 2003 blev Mr Mac en av upphovsmännen till en magisk konsert i Louis de Geer-hallen i Norrköping tillsammans med Norrköpings symfoniorkester och dirigenten John Ehde. Föreställningen, som baserades på musiken från filmerna om Harry Potter, sågs av flera tusen åskådare under en mycket intensiv vecka med flera konserter varje dag.

I oktober 2004 genomfördes ett antal föreställningar i Groningen i Holland tillsammans med en mängd andra artister från olika länder. Föreställningen visades också i holländsk TV.

Under april 2005 gick turnén mot Singapore i Asien tillsammans med dirigenten John Ehde. Konserthallen Victoria concert hall intogs med storm i en nypremiär av den konsert som föddes i Norrköping under 2003, men denna gång tillsammans med Singapore symphony orchestra. Förutom föreställningarna i konserthallen som sågs av ett antal tusen åskådare, besöktes även ett barnsjukhus och både TV och radio visade stort intresse av det magiska teamet från Sverige.

I oktober 2005 gick nästa resa till Berlin i Tyskland. Dit åkte Mr Mac som magiker, jonglör och cirkuspedagog för att gästa, uppträda och undervisa vid en av Europas största ungdomscirkusfestivaler under cirka 2 veckor.

Under hela sommaren 2006 reste Mr Mac runt som cirkuspedagog i en mängd olika bostadsområden. Västervik, Hultsfred, Linköping och Norrköping är några av städerna som fick besök av årets cirkusskolor. Dessutom begav det sig på cirkusturné till Lidköping samma sommar, med 6 spelade tältföreställningar.

Under oktober 2006 gick nästa resa till Paris i Frankrike. Här träffades 30 cirkustränare från mer än 15 olika länder för att tillsammans utöva cirkus och uppträda i Paris under en veckas tid.

I februari 2007 gick den tredje nypremiären av konserten ”The Enchanting Orchestra” av stapeln, som vanligt tillsammans med dirigenten John Ehde. Mer än 6000 personer kom till Norrköping och Louis De Geer-hallen för att under en timma hänföras av mötet mellan två fantastiska världar – magins och musikens!
Denna konsert gjorde under december 2007 även sin fjärde nypremiär, denna gång i Helsingborgs konserthus tillsammans med Helsingsborgs symfoniorkester och ytterligare 6 spelade konserter.

Under juli 2007 förgylldes Skara sommarland med såväl mingelshower som scenshower under en veckas tid. Mer än 30 000 parkbesökare tog chansen under veckan att låta sig underhållas.
I september 2007
firade SAAB 70 år med magisk stämning och samma månad stod också Mr Mac för underhållningen i samband med invigningen av Kårhuset Trappan i Norrköping och vid de pampiga invigningsdagarna för Skinngruppen AB i Norrköping.

Under mars 2008 firade världens första IKEA-varuhus 50-årsjubileum! Mr Mac var inbokad i varuhuset under detta festliga evenemang över flera dagar för att sprida magisk stämning bland kunder och personal i staden där alltsammans en gång i tiden begav sig - Älmhult.

I april 2008 gick nästa resa till Moldavien! I de centrala delarna av huvudstaden Chisinau intogs en nattklubb för ett gemensamt framträdande mellan magikern Mr Mac och cirkusartisten Elin Andersson från Talang 2007. Tre magiska cirkusshower gick av stapeln under några intensiva dagar med stor uppmärksamhet i media.

I oktober 2008 reste Mr Mac, tillsammans med en mängd cirkusartister från närmare 20 länder, till Amsterdam. Detta i ett arrangemang under en veckas tid för att uppträda och inspirera varandra vid Cirkus Elleboog.

I februari 2009 stod ännu en gång Marcus Bertilsson och dirigenten John Ehde på samma scen, denna gång i Gävle konserthus för den femte nypremiären av "The Enchanting Orchestra". Efter närmare 35 genomförda konserter och ett antal tusen åskådare i såväl Europa som Asien är detta nu kanske en av Sveriges mest populära familjekonserter med en symfoniorkester.

Senare samma år, den 12 april 2009 , lämnades Sverige för 6 månader när Turkiet blev nästa mål för den magiska upplevelsen. Totalt genomfördes drygt 150 shower för fulla hus med Mr Mac på scenen 6 dagar i veckan i Turkiets 5-stjärniga hotellvärld. Showerna hölls på såväl engelska som tyska och den magiska resan avslutades i oktober 2009.

Hösten 2009 ägnades åt ett helt nytt projekt. Tillsammans med Landstinget i Östergötland arrangerades en Cirkusskola i habiliterande syfte för barn och ungdomar med medfödda funktionshinder. I samarbete med sjukgymnaster och specialpedagoger vid barn- och ungdomshabiliteringen i Linköping inleddes en period av mycket intensiv cirkusträning för att under december mynna ut i en nyproducerad cirkusföreställning tillsammans med barnen på Sagateatern i Linköping. Barn drivs av den lekfulla tanken på cirkus och entusiasm, motivation och träningsglädje föds inifrån. I själva verket är denna träning precis lika bred och grundläggande som vilken sjukgymnastik som helst - styrka, balans, kondition, motorik, koordination, stärka mod, tålamod, självförtroende, självkänsla och gruppkänsla. Barnen deltog i cirkuskursen på remiss, publiken gav barnen stående ovationer och samarbetet uppmärksammades stort i media.

Under våren 2010 besöktes Jönköping, Eksjö och Mariannelund under ett par intensiva veckor med fullsatta föreställningar. Detta utgjorde den sjätte nypremiären av konserten "The Enchanting Orchestra", sedvanligt i samarbete med dirigenten John Edhe, men denna gång också tillsammans med Jönköpings Sinfonietta.

2010 resulterade i flera stolta arrangemang och samarbeten. Bland dessa kan nämnas Visualiseringscentrets invigning i Norrköping, Sparbankernas 190-årsjubileum, Vreta Klosters 900-årsjubileum, uppdrag för Citygross, Ikanohuset, Noss AB, konferencier vid Norrköpings stora skördefest vid Färgaregården, samt glädjen att under stort pressuppbåd vid den 60-årsjubilerande Agda-Galan 2010 trolla fram det ärofyllda priset "årets marknadsförare i fjärde storstadsregionen".

Under 2011 framträdde magikern Mr Mac vid ett flertal ärofyllda tillfällen för Norrköpings kommun, såväl vid det officiella Nationaldagsfirandet som Nyårspromenaden och vid invigningen av Norrköpings nya spårväg.
Dessutom kan uppdrag för Holmen, Hags, Logica, Skandia Bank och Försäkring samt Amnesty International nämnas, framträdande i Berlin, scenintervjuer med Dolphins (SM-guld i basket), samt uppdrag för VM i Plöjning med närmare trettio deltagande länder från hela världen.

2012 inleddes med ett framträdande i samband med Linköpings cirkusbyggnad som firade 100-årsjubileum med en magisk fest för stora delar av Linköpings näringsliv.
Under året stod Mr Mac också på scenen vid flera större evenemang, däribland 50-årsjubileumet för Billerud AB, det officiella Nationaldagsfirandet i Norrköping, Ölands Skördefest under september och Östgöta Forum i Cloetta Center med drygt 200 företag och organisationer på plats.
Året avslutades med traditionsenligt uppdrag för Upplev Norrköping på årets sista dag med ett framträdande under Nyårspromenaden med 40 000 besökare.

Under sommaren 2013 genomfördes för fjärde året i rad ett flertal arrangemang på Uppdrag av ABF och Unga Örnar i Västmanland, såväl cirkusskolor som magiska föreställningar.
2013 blev också året för uppföljningen av det succéartade samarbetet från 2009 tillsammans med Landstinget i Östergötland, vars syfte är att med cirkuskonster, glädje, inspiration och entusiasm främja habilitering av barn och ungdomar med medfödda funktionshinder.
Under året stod Mr Mac också i rampljuset vid ett antal större festligheter, bland annat bjöds på engelskspråkig show när it-företaget Opera Software bjöd personalen på sommarfest, Norrköping City firade allsvenskans säsongsstart med en magisk helg för IFK Norrköping, Museimässan 2013 blev magisk i dagarna två med ett antal tusen besökare på plats och Lekterapin vid Vrinnevisjukhuset arrangerade festligheter för sjuka barn tillsammans med såväl Busfabriken som Konstmuséet.
Året bjöd också på ett antal magiska premiärer, bland annat Vikbolandsskolans nyinvigning, Cess Nails invigning och på Arbetets Museum trollade Mr Mac fram utställningen "Årets Arbetslivsmuseum" vid invigningen av denna.

2014 blev ett magiskt år i många verksamheter och Mr Mac gjorde under året en stor mängd framträdanden, bland annat på uppdrag av Kolmårdens Vildmarkshotell, IOGT-Nto, Linköpings domkyrka, Södertuna slott, ordenssällskapet W:6 och vid Rejmes stora invigningshelg. Norrköpings Rådhus bjöd sina anställda på magisk personalfest på Enoteket, Nationalencyklopedins kunskapsstiftelse finansierade temadagar på Ullvigymnasiet i Köping och The Harry Potter Experience bjöd ett tusental besökare på riktig magi.
Under oktober arrangerades även den stora nationella konferensen Drogfokus 2014 i ett samarbete mellan ett tiotal stora instanser, däribland Sveriges kommuner och landsting, länsstyrelserna, kriminalvården och tullverket. Mr Mac stod såväl för underhållningen vid konferensen i Louis de Geer konsert och kongress som agerade toastmaster under den avslutande banketten i Värmekyrkan i Norrköping.

Hela hösten 2014 fortsatte också det sedan fem år redan etablerade projektet för Barn- och ungdomshabiliteringen vid Landstinget i Östergötland. Projektet innebär att med cirkuskonster som motiverande kraft hjälpa och stärka barn och ungdomar med rörelsehinder i sin träning vid habiliteringsenheten i Östergötland och sedvanligt avslutades även årets projekt med en föreställning på Sagateatern i Linköping.

Inför 2014 startades även projektet "Cirkus som pedagogiskt instrument" som snabbt visade sig bli ett mycket populärt inslag i skolans värld. Med finaniering från statens kulturråd och i samverkan med ett tiotal skolor såväl i Uppland, Södermanland, Östergötland och Småland arrangerades cirkusskola under skoltid för att med cirkus som lustfyllt verktyg främja självkänsla, tålamod och samarbetsförmåga - just de värdefulla egenskaperna som i grunden utgör några av de viktigaste länkarna i kedjan till hur resultaten i svensk skola i framtiden kan bli ännu bättre.
På detta tema genomfördes även ett antal föreläsningar under året, bland annat i anslutning till ledarkurser för ABF och gymnasieskolans barn- och fritidsprogram.

2015 firades Barnens Dag med flera föreställningar på en av Sveriges främsta handels- och upplevelseplatser - Knalleland i Borås. Restaurang Harrys och nattklubben Sliver i Linköping satsade på helt nya grepp och bjöd in kroggästerna till tre magiska fredagskvällar under maj månad och midsommarveckan innebar traditionsenligt uppdrag för ABF och Unga Örnar i Köping. I september arrangerade Tekniska verken tre konferenser på Söderköpings brunn med illusioner på menyn, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, bjöd sina anställda till Sandvik Gård på en helkväll i magins tecken, Hyresgästföreningen bjöd in till magisk dag utanför Köping, Hyresbostäder och Eventgänget arrangerade magisk familjedag i Norrköping och Fastighetsbyrån invigde nya fräscha lokaler i november under eventledning av Mötesfabriken. Under december 2015 lanserade även Green Nordic Design och Akvarie-leasing med unika lokaler i Stockholm sitt nya koncept för lyckade after-works - ”Inspiration Beyond Imagination”.

Cirkusprojektet för barn- och ungdomshabiliteringen har pågått sedan 2009 och genom Hälsopotten har nya anslag beviljats år efter år för att fortsätta utveckla idén. Sjukgymnastiken på Region Östergötland har genom detta fått ett helt nytt verktyg att arbeta med och genom åren har en mängd barn och ungdomar med medfödda funktionsnedsättningar fått möjligheten att träna, lära och stå i rampljuset. Inför 2015 nåddes det kanske viktigaste slutmålet sedan projektet inleddes – träningspassen kunde äntligen lämna habiliteringens vita lokaler och ta plats i en riktig färgglad cirkuslokal och fortsättningsvis bli en välkommen del av Norrköpings Ungdomscirkus ordinarie verksamhet.

Under 2015 genomfördes också flera föreställningar och kulturprojekt inom ramen för Statens kulturråds bidrag Skapande skola, däribland på Gustaf Adolfsskolan i Norrköping som med cirkus som pedagogiskt instrument siktade på att bättre integrera alla nyanlända elever i skolan, främja värdegrunder och mot denna bakgrund skapa en bättre gruppkänsla inom skolans verksamhet. Resultatet? Skolans 130 elever visade gemensamt upp en helt egen cirkusshow för en fullpackad skolgård med stora applåder och jubel som följd!

I april 2016 arrangerade Linköpings Universitet internationell workshop på Vadstena Klosterhotel med Professor Steve Woolgar i spetsen för en magisk kväll med inbjudna akademiker från världens alla hörn, Knalleland i Borås besöktes under Barnens dag i maj för andra året i rad och bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping i samverkan med ActiPro Event arrangerade Skolavslutningsfesten för samtliga grundskolor i juni.
Nordic Green Design och Akvarieleasing fortsatte sitt inspirerande after-work-koncept med magi som återkommande verktyg för näringslivet att mötas i både Stockholm och Göteborg. Dessutom fortsatte svensk skola att kraftfullt satsa på cirkuskonsten som verktyg för den pedagogiska mångfalden. 26 skolor i södra och mellersta Sverige med sammantaget närmare 3000 skolelever blev under året del av projektet som finansieras av Statens kulturråd.


Uppdrag för näringslivet, skolor, köpcentrum, bröllop och barnkalas i kombination med magiska upplevelser i andra länder är ett värdefullt avstamp för framtida projekt.

Varmt välkommen med Dina idéer!